Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@04:46:11 GMT

کردکوی؛ بهشت سرسبز گرگان کجاست؟+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۵۳۶۳

کردکوی؛ بهشت سرسبز گرگان کجاست؟+ تصاویر

تنها نیم ساعت بعد از گرگان و در ۲۹ کیلومتری آن کردکوی قرار گرفته، شهرستانی که مثل بیشتر جاهای شمال سرسبز است و جاهای دیدنی زیادی هم دارد.

کردکوی در ارتفاع ۳۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و یکی از شهرهای مسافرپسند و از معروف ترین جاهای دیدنی گرگان است، اما انگیزه‌های سفر به این منطقه چیست؟

آب و هوای معتدل حتی در تابستان‌ها، جنگل های انبوه، به طوری که تا ارتفاع ۲۴۰۰ متری را جنگل پوشانده، زمین‌های زراعتی و چمن‌زارها و جاهای دیدنی زیادی مثل رودها و آبشارها، این شهرستان را در زمره جاهایی قرار می‌دهد که باید به آن سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا اسمش کردکوی است؟

 

نادرشاه افشار موقع گذر از اورامانات طوایف کرد منطقه را که تیراندازانی ماهر بودند و باروت هم خوب می‌ساختند برای تجهیز سپاهش و مقابله با حمله ترکمن‌ها که مدام به مازندران و استرآباد حمله می‌کردند، به نزدیکی استرآباد و جایی که این روزها اسمش کردکوی است، فرستاد. به مرور زمان مهاجرانی از سیستان، مشهد و کرمانشاه هم به این محل کوچ کردند. اما ساکنان این منطقه نه زبانشان کردی است، نه فرهنگشان و به زبان مازندرانی حرف می‌زنند.

آب و هوا

آب و هوای این شهرستان به دلیل نزدیکی به دریای خزر بیشتر وقت‌ها معتدل است، به طوری که در تیر هم که گرمترین ماه سال است دمای هوا ۲۶ درجه است.

سوغات 

حصیر، نمد،چادرشب محلی و جوراب پشمی، پارچه های ابریشمی ، لباس‌های محلی، سوزن دوزی و ظرف و ظروف سفالی از سوغات این شهرستان است. ضمن اینکه شما اگر یکشنبه را در کردکوی باشید می‌توانید به یکشنبه بازارش که در بلوار بسیج برپا می‌شود سری بزنید و اینها را از آنجا تهیه کنید.

در کردکوی باید کجاها را دید؟

آبشار شادان

نزدیکیترین جایی که در کردکوی می‌شود رفت آبشار شادان یا هفت طبقه است و برای این به هفت طبقه شهره است که سنگ‌هایش در هفت طبقه دچار شکستگی‌اند. شادان آبشاری ۴۰ متری است که تا همین چند سال پیش کمتر کسی آن را می‌شناخت تا اینکه توسط گروهی از طبیعت گردان کشف شد. برای رفتن به آبشار معمولا از مسیر داو (دو آب) که محل تلاقی دو رودخانه است حرکت می‌کنند. مسیر سمت راست به یال درازنو منتهی می‌شود و مسیر سمت چپ به آبشار هفت طبقه. بعد از ۲ ساعت پیاده روی در شیبی ملایم به پای آبشار می‌رسید. در اینجا ۲ آبشار وجود دارد که آبشار جنوبی کوچکتر و خروشانتر است. برای رسیدن به آبشار حدود ۱ ساعت پیاده روی لازم است.

آبشار دو آب

 

راه رسیدن به آبشار شادان سخت است و همه نمی‌توانند به آن بروند مگر اینکه خیلی حرفه‌ای باشند. اما انتخاب دیگری برای همه هست: آبشار دو آب. این آبشار در ۵ کیلومتری جنوب این شهرستان قرار گرفته. چرا اسمش دو آب است؟ چون در این منطقه دو رودخانه جریان دارد که از ارتفاعات البرز سرچشمه می‌گیرند و در منطقه ” د او” به هم می‌رسند و آبشار دو آب را به وجود میآورند.

پارک جنگلی امام رضا کردکوی

 

 

در ۴ کیلومتری جنوب شهرستان و در مسیر جاده کردکوی به درازنو پارک جنگلی کردکوی واقع شده. از آنجایی که این پارک در کنار جاده تهران-مشهد است و مسیر بندر ترکمن هم از آن می‌گذرد، یکی از جاذبه های محبوب این شهرستان است. ضمن اینکه رودخانه دائمی پلنگ پا هم در آن جاری است.

گنبد رادکان

 

 

میل راکان مهمترین و اصلی‌ترین جاذبه گردشگری کردکوی است به طوری که یک جورهایی نماد این شهرستان هم محسوب می‌شود. گنبد رادکان در ۴۲ کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان واقع است. این گنبد که از دوردست‌ها هم می‌توان آن را دید اصلا برای راهنمایی مسافران ساخته شده. گنبدی که مقبره ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان است و در زیرش کتیبه‌ایست که تاریخ ساختش به ۴۰۷ قمری می‌رسد.

روستای ییلاقی درازنو

 

در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان، روستای ییلاقی درازنو قرار گرفته که به دلیل درخت‌های پهن برگ و سوزنی برگ، هوای معتدل و مه‌ای که بیشتر اوقات ارتفاعاتش را پوشانده، در سال‌های گذشته طبیعتگردان زیادی را به خود دیده. هزار منزل که مدفن دو تا از امامزاده‌هاست، دو غار گنج خانه و انبار حسن خان و چشمه رزو که می‌گویند آبش خاصیت درمانی برای درد مفاصل و کلیه دارد، از جاهای دیدنی ییلاق درازنوست.

دهکده جهان نما

 

جهان نما یکی از دیدنی ترین جاهای ایران است. وجود خانه‌های ییلاقی با سقف‌های شیروانی رنگارنگ که در دل دشتی وسیع با هوایی که آدم را سرحال می‌آورد و مه‌ای که بیشتر وقت ها این ناحیه را پوشانده تصاویر دیدنی و ماندگار جهان نماست که حالا حالاها از یاد نمی‌رود. یکی از جاذبه های اینجا، کلبه مش صفر است که بعد از پیاده‌روی طولانی در دل جنگل می‌تواند حسابی خستگی‌ات را از تن بیرون کند. خوردن نیمرو و املت قارچ یا چایی دبش وسط جنگل حال آدم را سر جا می‌آورد. جهان نما خرس قهوه‌ای، روباه، شوکا، خوک وحشی و گربه جنگلی دارد و پرنده‌هایی مثل عقاب، شاهین، فاخته، بلدرچین و قراقاول، دره‌های پرگل و آبشارهای پرآب.

برای رفتن به جهان نما باید از کردکوی به سمت ارتفاعات درازنو و بعد از آن روستای رادکان بروید، از آنجا به سمت روستاهای چمن ساور و حاجی آباد و بعد از رسیدن به یک دوراهی، وارد جاده سمت چپ شوید. از کردکوی تا مقصد ۷۰کیلومتر راه در پیش دارید که ۳۰ کیلومترش خاکی‌ست.

آبشار روستای سرکلاته در ۷ کیلومتری کردکوی و حواشی رودخانه اردکان در ۳۵ کیلومتری این شهرستان از دیگر جاذبه های اینجاست.

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کیلومتری جنوب جاهای دیدنی هفت طبقه جهان نما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • آبشار زیبای تخت‌چو در استان لرستان
  • قلعه خواجه لرزید
  • فعالیت۷۰هزار کارگردرگرگان/کارگران نقش مهمی درتولیدومهارتورم دارند
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • (تصاویر) بهشت اردیبهشت اصفهان
  • بهشت اردیبهشت اصفهان
  • غرق شدن مرد ۵۵ ساله سیمرغی در آب‌بندان لاله‌زار
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند